Aknafenék elemek

knarendszerünk belső átmérője 100 cm, mely a karbantartó személyzet számára biztosítja a rendszeres karbantartás, tisztítás zavartalanságát.

A fenékelemek falvastagsága a csatlakozó csőátmérőtől és az elem magasságától függően 15 cm ill. 18,5 cm.

Az elemek magassága a csatlakozó cső átmérőjének és a fenékelem falvastagságának függvényében 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 110, 115 cm-es lehet. Aknarendszerünkkel megvalósítható legkisebb szerkezeti magasság 105 cm (folyásfenék aljától a fedlap tetejéig).

Az aknafenék gyártásánál mind a folyásfenék (künet), mind pedig a be- és kivezető csövek csatlakozásai egy számítógéppel vezérelt maróközponttal készülnek. A robotizált technológia lehetőséget ad a tetszőleges iránytörésű, továbbá a be- és kivezető csövek átmérőjétől függően akár 200-500 mm szintkülönbségű folyásfenék kialakítására. A csatornafenék esésvonala és a csőcsatlakozások lejtése is szinte tetszőleges lejtésben alakítható ki. Az aknafenék és a különböző anyagú csatlakozó csövek (KG PVC, ÜPE, KPE, beton, kerámia) vízzáró kapcsolatát a nagy méretpontosság és a gyárilag elhelyezett gumitömítések biztosítják.

Az aknafenék elemek folyásfeneke és oldalfala monolitikusan, azaz egy betonozási ütemben készül.

Az „Aknafenék elem megrendelő/ajánlatkérő lap” kitöltésével kérjük megjelölni az aknafenék elemeknél a szükséges csövek típusát, átmérőjét, a ki- és becsatlakozó csövek irányszögét, a csőcsatlakozás lejtését. A csőcsatlakozások esetleges szintkülönbségei is gyárilag megvalósíthatók.

Előzetes egyeztetést követően várjuk gyártelepünkön a konkrét projekt(ek) tervezőit, műszaki ellenőreit, munkahelyi vezetőit, hogy bemutassuk a robottechnológiával gyártható olyan elemeket, melyeket eddig az építéshelyszíneken csak kézi megmunkálással lehetett elkészíteni. Az esetlegesen felmerülő műszaki kérdésekben szükség esetén segítséget nyújtunk.

Aknaelemeink előre kiszámítható, gazdaságos és határidőn belüli megvalósíthatóságot nyújtanak a kivitelezést végző vállalkozóknak, beruházóknak; megkímélve őket a csatornázási projekteknél óhatatlanul jelentkező rendkívüli költségektől, határidőcsúszásoktól, minőségi problémáktól.

Aknagyűrű és szűkítő elemek

A gyűrű és a szűkítő aknaelemeink falvastagsága 12 cm.

A gyűrűelem az akna szükség szerinti szerkezeti magasságának biztosítására szolgál. Magassági méretsora: 25, 50, 75, 100 cm.

Az aknaszűkítő az aknák legfelső szerkezeti eleme. Jellemzői: excentrikus kivitel, 62,5 cm-es búvónyílás, 60 cm-es magasság.

Amennyiben beépített hágcsókkal kérik az aknagyűrű és szűkítő elemeket, akkor ezek gyártásánál a hágcsóelemek közvetlenül bevibrálásra kerülnek, elkerülve ezzel az utólagos beépítést.

Mint minden csatornázási akanelemünk, a gyűrű és szűkítő elemek is már alapesetben primer korrózióvédelemmel, XA5(H) vegyi ellenállóképességi kategóriában készülnek. A gyártási folyamat szerves része a kipárolgásgátló permetezésével történő gondos utókezelés.

Aknaösszeállítási modell

Aknaelemek termékleírása

Aknafenék elem megrendelő/ajánlatkérő lap

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.